Dolabınızda Mutlaka Bulunması Gereken Fit Yaz Parçaları

-

Mevsimler değiştikçe tıpkı vücudumuz gibi dolabımız da mevsimlere uyum sağlamayı öğreniyor. Giyim sektöründe kullanılan gelişmiş kumaş teknolojileri sayesinde, fonksiyonel ürünler sporseverlerle buluşuyor.

Yaz mevsiminde spor hayatınızı kolaylaştıracak birçok parça, trend tasarımları sayesinde artık daha da revaçta! Dolabınızda mutlaka bulunması gereken yaz parçalarını öğrenmeden önce ise dikkat edebileceğimiz bazı noktalara değinmeden olmaz. Spor giyimde konforu en üst seviyelere taşıyan kıyafetleri seçerken aşağıdaki özelliklere de dikkat etmek önemli.

– Hava alabilirlik

– Hareket özgürlüğü

– Vücuda uyum

– Giyim konforu

– Rüzgara ve hava koşullarına karşı koruma

Bu etkenleri göz önünde bulundurarak seçmenizi önerdiğimiz yaz parçalarına gelecek olursak…

İlk Adım: Yazlık Kumaşlar

Yazın dolabınızdan eksik etmek istemeyeceğiniz birçok parçayı edinmeden evvel, bu kıyafetlerin kumaş yapısına dikkat etmeniz, tüm yaz mevsimini konforlu geçirmenize yardımcı olabilir.

Spor için kıyafet seçimi yapılırken dikkate alınması gereken en önemli nokta kumaşın yapısıdır. Sporun gerekliliklerine uygun yeni teknoloji ile üretilen sentetik kumaşlar günümüzde sıkça tercih edilir. Ek olarak egzersiz esnasında terli kalmanız hem cildinizin tahriş olmasına hem de bakteri oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle çabuk kuruyan, cilde nefes aldıran ve hava sirkülasyonu sağlayan kumaşlar, bu yaz için doğru tercih olacaktır.

Nefes Alabilen Yapıda Ayakkabı

Spor kıyafetlerini doğru parçalarla buluşturmanız egzersizin verimli olmasına yardımcı olur. Spor ayakkabı, antrenman anında rahat hareket etmeniz için önemlidir. Özellikle ayak ve bacak hareketlerinin yoğunlukta olduğu spor türlerinde ayakkabı seçimi büyük önem taşır. Ayağı terletmeyen, tabanı destekli ve baskıyı yumuşatan ayakkabı modelleri ile hem iç hem de dış alanlarda egzersizlerinizi daha etkili şekilde sürdürebilirsiniz. Yaz dönemine özel nefes alabilen kumaşlar ile üretilen yeni ayakkabılar da işinizi kolaylaştırabilir. Bunlara ek olarak, terlemeyle beraber daha sık oluşma riski bulunan mantar ve bakteri oluşumunu önlemek için de kaliteli ayakkabıları tercih etmeniz iyi olabilir. Böylece hava sirkülasyonu sağlayan spor ayakkabılar sayesinde egzersiz sırasında ayağınızı kuru hissedebilirsiniz.

Özellikleriyle büyüleyen spor ayakkabılar için tıklayın.

Sporcu Sütyeni

Kullanıcı dostu ve şehrin dinamizmine uyum sağlayan fit parçalar, yazın modasını takip ederken konforu da hayatınıza entegre edebilir. Sporcu sütyenleri, göğüsleri tam olarak kavrar ve egzersiz sırasında mümkün olduğunca sabit kalmasına yardım eder. Yaz mevsiminin en serin tutan parçalarından biri olan sporcu sütyenlerini seçmeden önce bazı özellikleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin; askıların çok sıkı olmaması ve omuzlarda, sırtta gergin his oluşturmaması rahatlık için önem taşır.

Rahat ve konforlu sporcu sütyenlerine hemen göz atın.

Sweatshirt

Son zamanlarda sokak modasında rahatlığın ön plana çıkmasıyla birlikte popüler hale gelen sweatshirt’ler, yaz veya kış demeden dolabımızda bulunması gereken parçaların arasında yer alıyor. Kapüşonlu, fermuarlı veya düz yakalı gibi özellikleri bulunan bu parçalar; sabahın erken saatlerinde sizi ayazdan korurken, akşam üstü güneş batarken vücut ısınızı korumanıza da yardım eder. Ek olarak, egzersizi bitirdikten sonra terli kalmak, hastalıklara davetiye çıkarabilir. Bu durumda egzersiz sonrasında hava şartlarını göz önünde bulundurarak stilinize uyan sweatshirt modellerini tercih edebilirsiniz.

Yaza özel yeni sweatshirt modellerini incelemeyi unutmayın.

Şort

Yaz mevsiminde sizi rahat hissettirecek ve dolabınızda kesinlikle olması gereken parçalardan biri de şortlar olabilir. Kadın alt giyim ürünlerinden biri olan sporcu şortları; vücudu saran taytlı seçeneklerinin yanı sıra bol kesimli modelleri ile de öne çıkıyor. Egzersiz türünüze göre seçim yaparak; tayt şortları veya klasik şortları tercih edebilir, bu parçaları kolaylıkla kombinleyebilirsiniz.

Arzu ettiğiniz şort modellerini hemen keşfedin.

Çanta

Spor kıyafetlerinizi ve eşyalarınızı güvenli bir şekilde muhafaza edecek çantalar, yaz-kış demeden dolabınızda bulunması gereken parçaların arasında yer alıyor. Kullanışlı, kaliteli ve portatif çantalar, spor sürecinizde en yakın arkadaşınız olabilir. Mevsimine uygun spor çantalara da rastlamak mümkün. Daha hafif kumaşlardan üretilen yazlık spor çantalar, omuzlarınıza temas eden bölgelerde daha az terleme yaratabilir ve bu sayede spor deneyiminizi daha efektif hale getirebilir.

Kullanışlı ve trend tasarımlara sahip çantalar için tıklayın.

Havlu

Bol bol terlenen, sıvı kaybettiğimiz ve daha çok yorulup mola sıklığımızı artırdığımız yaz mevsiminde yanımızda havlu taşımak bizi daha konforlu hissettirebilir! Spor çantanızda ve bulundurabileceğiniz havlular ile spor salonunda hem hijyen sağlayabilir hem de kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz!

En kaliteli havluları hemen inceleyin.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR