Yazın Spor Motivasyonunu Korumanın Yolları

-

Söz konusu aktif yaşam olduğunda bazen motivasyon seviyemizin düştüğünü hissedebiliriz. Spor motivasyonunu etkileyen birçok sebep bulunur ve özellikle yaz aylarında havanın ısınması, en önemli motivasyon eksikliği yaratan sebeplerden biridir.

Siz de yazın spor motivasyonunuzu hiç kaybetmemek ve korumak istiyorsanız; aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurabilir, yaz mevsiminde spor hayatınızı daha hareketli bir hale getirebilirsiniz.

spor motivasyonu

Güneş ile Barışın

Yaz mevsiminde güneş, bize bir yoldaştan ziyade düşman olabiliyor. Aşırı sıcak havalarda spor motivasyonumuz olumsuz etkileyebiliyor ve aksamalar yaşayabiliyoruz. Güneş motivasyon probleminin sebebi olabilir ancak farklı açıdan düşünürseniz iyi bir motivasyon kaynağı da olabilir. Spor sırasında bol bol D vitamini elde edebilirsiniz ve bu da ruh haliniz üzerinde etkili olabilir. Dolayısıyla güneşin size en iyi şekilde fayda sağlayacağı, güneş ışınlarının dik açıyla yer almadığı zaman dilimlerinde spor yapabilirsiniz.

Pozitif Bir Dil Kullanın

Bazen hedeflerinize ulaşamayacağınızı düşünerek kaygılanıyor olabilirsiniz. Bu sadece yaza özel bir durum olmasa da yaz mevsiminde rastlanılması daha yüksek olan bir durum. Bu durumda “Ya ulaşamazsam? Ya yapamıyorsam?” gibi cümleler yerine olumlama yaparak motivasyonunuzu atırmaya destek olabilirsiniz.

spor motivasyonu

Zorla Değil, Severek Yapabileceğiniz Egzersizlere Yönelin

Yaptığınız her egzersizi kendinizi düşünerek ve her şeyden önemlisi isteyerek yapmak, motive kalmanıza yardım edebilir. Tam tersini düşünürsek, zorla yaptığınız veya yapmak zorunda olduğunuzu hissettiğiniz egzersizler ile verim almanız zorlaşabilir. Gerçekten sevdiğiniz bir egzersiz türünü seçmek daha sürdürülebilir adımlar atmanıza yardım eder.

Doğada Vakit Geçirin

Kış boyunca kapalı spor salonlarında zaman geçirdikten sonra, yaz mevsimini doğanın içinde karşılamak ve doğayla iletişiminizi tekrar kurmak, spor motivasyonunuzun yerine gelmesine yardımcı olabilir. Yürüyüş parkurları, ormanlar, sahil şeritleri veya evinizin yakınındaki açık hava alanları yeni egzersiz alanlarınız olabilir ve bu sayede doğanın gücünden faydalanabilirsiniz.

spor motivasyonu

Yaz Sporlarını Deneyin

Yaz mevsimine özgü spor dallarını seçerek spor hayatınıza hareket katabilirsiniz. Bu sayede yazın tadını çıkarırken, vücudunuzun dinç kalmasına da yardımcı olabilirsiniz. Popüler yaz sporlarına gelecek olursak…

Kürek çekmek: Kuşkusuz kano tüm yıl boyunca yapılabilir. Ama güneşte kürek çekerek su ile temas etmek daha eğlenceli ve keyiflidir. Kürek çekmek pek çok kası aynı anda çalıştırır. Bu sayede spor salonu aktivitelerinizin bir kısmını suya taşıyabilirsiniz.

Yüzme: Yüzmek yılın her zamanında yapılabilir, ancak yaz aylarında vücut ısısını koruyarak yapılabilecek en rahat sporlardan biridir. Yaz aylarında açık hava havuzlarında yüzmek, motivasyonunuzun hep yüksek kalmasına yardımcı olabilir.

Plaj voleybolu: Hem sosyalleştiren hem de birçok bölgenizi çalıştırmaya yarayan plaj voleybolu, yazın eğlenirken spor yapmanıza yardımcı olabilir.

Arkadaşınız ile Spor Yapın

Her gün tek başına spor yapmak, yazın daha da zor gelebilir ve bu güzel havalarda daha farklı şeyler yapmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ise sizinle spor yapacak ve size destek olacak bir arkadaş edinmek, yaz boyu spor hayatınızı daha eğlenceli hale getirebilir. Genel olarak “bu işte beraberiz” zihniyetini cesaret verici bir etki yaratabilir ve bu sayede spora olan bağlılığınızı geliştirebilirsiniz.

Kendinizi Ödüllendirin

Yaz mevsiminin haricinde ihtiyaç duyduğumuz tek ödül endorfinken, sıcaklar arttığında sadece endorfin yeterli olmayabilir. Sizi spor yapmaya teşvik edecek ödüller, yazın spor motivasyonunuzu korumanıza yardımcı olabilir. Örnek olarak, her hafta planlarınızı yazdığınız bir tablo hazırlayabilir ve gerçekleştirdiğiniz hedeflerin yanına tik koyabilirsiniz. Bu tabloyu sürekli görebileceğiniz bir yere koyabilirsiniz. Ek olarak daha fazla uyku için zemin hazırlayabilirsiniz veya spor sonrası kendinizi masajla ödüllendirebilirsiniz.

spor motivasyonu

Kıyafet Alışverişi Yapın

İyi giyinmek, kendinizi nasıl algıladığınız üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir ve sizi daha sık egzersiz yapma konusunda motive edebilir. Giymekten keyif alacağınız ve mevsime uygun yeni egzersiz kıyafetleri ve ayakkabılar için alışveriş yaparak yaz kreasyonunuza yeni parçalar ekleyebilirsiniz.

En yeni ve trend spor giyim parçaları için tıklayın.

spor motivasyonu

Yaz Playlist’i Hazırlayın

Müzik, sadece sporda değil, neredeyse her alanda motive edici etkiye sahip. Yazın spor yaparken yaza uygun parçalar ile çalışmak, antrenman deneyiminizi daha eğlenceli hale getirebilir. Kendiniz için bir yaz şarkısı seçin ve onu antrenman müzik listenize ekleyin!

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR