2022 Spor – Fitness Trendleri

-

Her yeni yıla kendimize yeni hedefler koyarak giriyoruz. Bunlar sadece daha çok para kazanmak ve daha iyi arkadaşlık, daha duygusal ikili ilişkiler değil her zaman. Sporu bir yaşam şekli olarak benimseyenler için de her yeni dönem yeni fitness hedefleriyle karşılamak demek yeni yılı. Bugünkü yazımızda tam da bu sporculara hitap edecek bir konuyu ele alıyoruz: 2022 fitness trendleri! Yeni yıla girmeye artık sayılı bir zaman kala gelin birlikte fitness – spor trendlerini öğrenelim, 2022’ye hızlı bir giriş yapalım!

Açık Havada Egzersiz Yapmak

Pandemi dönemi boyunca bir açılıp bir kapanan pandemi nedeniyle spor yapmak isteyenler kendilerini ya dışarı attı ya da eve kapattı. Bu da iş yerine ya da evine yakın büyük ve sakin alanlarda spor yapma imkânı bulabilenler için açık hava antrenmanlarını daha cazip hale getirdi. Birçok kişi buna öyle alıştı ve sevdi ki 2021 yılı boyunca sayısız sporcuyu açık havada antrenman yaparken görebilmemizi sağladı. 2022 yılında da popülaritesinin artarak devam etmesi beklenen açık hava antrenmanları için rahatlıkla 2022 spor – fitness trendlerinin başını çekeceğini söyleyebiliriz.

Online Spor Derslerine Katılmak

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi spor yapmak isteyenlerin bir kısmı dışarıya taşmışken bir kısmı da evde kalmayı tercih etti. Bu durum online derslerin hızla popülerlik kazanması ve yayılmasını sağladı. Her iki tarafın da iletişimde olduğu ve bir bakıma sosyalleştiği bu ortamlar, bazı spor severlik için adeta geri dönülemez bir hal aldı. 2022 yılı boyunca da bu trendin devam etmesi ve hatta daha fazla kişinin online grup dersleriyle tanışıp bu popülasyonu artırması bekleniyor.  

Kalistenik Egzersizler Yapmak

Çoğu sporcu için pandemi döneminde spor salonlarından uzaklaşmak, makinelerden de uzaklaşmak anlamına geldi. Bu duruma hiç hazırlıklı olmayan spor severler makineler olmadan da spor yapabilmeyi öğrenmek zorunda kaldı. Böylece herkes kendini daha çok kalistenik hareketler yaparken ya da dambıl ve direnç bandı gibi serbest ağırlıklar kullanırken buldu. Evde antrenman yaparken keşfedilen bu yöntemler bazıları tarafından oldukça sevildi. Durum onu gösteriyor ki 2022 yılının antrenmanlarında daha çok kalistenik egzersizler yapılacak ve daha çok serbest ağırlıklar kullanılacak.

Giyilebilir Teknolojiler Kullanmak

Pandemi öncesinde yavaş yavaş herkeste görmeye başladığımız giyilebilir teknolojiler, 2022 fitness trendlerine de damga vuracak detaylardan biri… GPS izleyiciler, akıllı saatler ve benzeri ürünler yoluyla sporcular artık antrenmanlarından aldığı verimi ya da olumsuz taraflarını ölçebiliyorlar. Bu da daha düzenli ve kontrollü bir spor deneyimi yaratıyor. Üstelik giyilebilir teknolojiler sayesinde sporcuların ne kadar yol kat ettiğini görebilmeleri, spordan aldıkları verimi ölçebilmeleri; onlar için harika bir motivasyon kaynağı da oluyor. Dolayısıyla 2022’de bu ürünleri herkeste daha fazla göreceğiz gibi görünüyor.

PT Eşliğinde Antrenmanları Kişiselleştirmek

Özellikle yeni başlayanlar başta olmak üzere spor motivasyonunu yüksek tutmak oldukça zor. Bu nedenle bir personal trainer’dan yardım alarak antrenman birçok sporcu için daha uzun soluklu, verimli ve keyifli hale geliyor. Dolayısıyla bu da PT ile çalışmayı geçtiğimiz seneden beri popüler olan ve giderek yükselen trendlerden biri haline getiriyor. Eğer sen de spor deneyimini iyileştirmek ve sana özel programlar için verimli bir antrenman sürecine girmek istiyorsan, 2022 yılı spor hedefine ulaşmak için kendine bir PT bularak işe başlayabilirsin!

Fitness’ın Yeni Trend Ekipmanı: Direnç Bandı

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR