Arkadaşınızla Spor Yapmanın 12 Faydası

-

Günümüzde spora gitmek, gelişen teknoloji ve hibrit çalışma modeli gibi etkenler sebebi ile zorlaşıyor. Bu durumda sağlam bir motivasyon kaynağı edinmenin önemi de giderek artıyor. Sağlıklı bir yaşamın anahtarı olan egzersiz hem mental hem de fiziksel açıdan bizi refaha ulaştıracak yegane çözümlerden biri. Çoğu uzman düzenli sporun faydalarından ekseriyetle bahsetmeye devam ediyor. Sporun insan yaşamına olan bu gibi faydaları ise günlük rutinimize egzersizleri eklememizin önemini artırıyor.

Peki siz de egzersiz programınızda süreklilik sağlamakta zorluk çekenlerden misiniz? Çoğu zaman gününüzün bir kısmını spor aktivitelerine ayırmak zor geliyorsa veya spor seanslarınızı iptal ediyorsanız, size bir önerimiz var: Bir spor arkadaşı edinmek. Spor arkadaşı edinmenin birçok faydası var. Siz de bir arkadaş edinerek spor hayatınızda sürekliliği sağlamak istiyorsanız bu faydalara göz atmanızı öneririz.

İşte bir arkadaşınızla spor yapmanın faydaları…

Arkadaşınızla Daha Çok Eğlenirsiniz

Antrenman arkadaşınız olduğunda, hele ki yakın arkadaşınız ise aktivite sürecinde daha az sıkılabilirsiniz. Bir yandan yetişirken, bir yandan gülerken gerçekleştireceğiniz sportif aktiviteler sırasında spor maceranızı eğlenceye dönüştürebilirsiniz. Aynı zamanda da beraber sağlıklı bir hayatın kapılarını aralayabilirsiniz. Egzersiz ve molalar sırasında bir arkadaşınızla sohbet etmek, zamanın hızlı geçmesine de yardımcı olabilir.

Yeni Arkadaşlıklar Kurabilirsiniz

Biriyle beraber spor yapmak, eğer o kişiyi çok tanımadığınızı düşünüyorsanız size yeni bir arkadaşlık kurma fırsatı sunabilir. Ortak bir ilgi alanıyla başlayan bu arkadaşlığınızı spor esnasında sohbet ederek ilerletebilirsiniz. Bir egzersiz sınıfına katılmak, insanlarla tanışmak ve onları daha iyi tanımak yeni arkadaşlar edinmek için harika bir yol olabilir.

Arkadaşınızla spor yapmanın faydaları

İki Kişilik Hareketleri Deneyebilirsiniz

Birden fazla kişiyle yapılan egzersizlerinin hayranıysanız, ortaklık kurmak yepyeni fırsatlarla dolu bir dünyanın kapılarını açabilir. Çift kişilik egzersizleri yeni arkadaşlarınızla deneyerek aranıza spor bağı kurabilirsiniz ve böylelikle yapmak istediğiniz çoğu hareketi rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Daha Maceracı Olabilirsiniz

Bir arkadaşınızla yeni etkinlikler denemek daha kolaydır. Sevdiğiniz, daha çok eğlenceli ve daha az yorucu hissettiren bir aktivite bularak spor hayatınızdaki maceracı ruhunuzu ortaya çıkarabilirsiniz. Denemeye korktuğunuz spor dallarını da bir arkadaşınızla denemeye karar verdiğinizde tek başınıza olduğundan daha kolay olduğunu fark edeceksiniz.

Arkadaşınızla spor yapmaya giderken kullanacağınız en trend spor çantalarına göz atın! 

Rutininize Olan Bağlılığınızı Geliştirebilirsiniz

Bir kalabalıkla egzersiz yapmak; tutarlılığı, süreyi, motivasyonu, konuşmayı ve ilhamı artırmayı içeren çok sayıda iç içe geçmiş fayda sağlayabilir. İlginç olmakla beraber spor rutininizi bozacak iptal kararınız spor arkadaşlarınız tarafından bilineceği için iptal etme güdünüz azalabilir. Bazı araştırmalar başkalarıyla yapılan egzersizlerin daha az iptal aldığını söylüyor.

Daha Çok Kalori Harcarsınız

Günümüze kadar yapılan çoğu çalışma, arkadaşlarıyla birlikte bir kilo verme programına başlayanların yüzde 95’inin programı tamamladığını, programı tek başına yapanların yüzde 76’sının ise tamamlamadığından bahsediyor. Arkadaş grubunun kilo kaybını sürdürme olasılığı da yüzde 42 daha fazla olarak açıklanıyor. Dolayısıyla bir arkadaşınızla spora başladığınızda daha çok kalori yakma olasılığınız yüksek.

Arkadaşınızla spor yapmanın faydaları

Tatlı Rekabet ile Hırslanırsınız

Başkaları yanınızda homurdanırken kendinizi daha fazla zorlamanızın bir nedeni, insanlarda doğuştan var olan rekabetçi ruh olarak açıklanıyor. Arkadaşlarınızla spor yaptığınızda aranızda tatlı bir rekabet doğabilir ve bu rekabet oldukça olumlu sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. Örneğin; etrafınızdakilere ayak uydurmayı istemek, kendinizi tek başınıza olduğundan daha fazla zorlamanıza neden olabilir. Başkalarının neler yapabileceğini görmek, size daha fazlasını yapmanız için ilham verebilir. Bunların yanı sıra Kansas Eyalet Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kendilerinden daha iyi olduğunu düşündükleri biriyle egzersiz yapan kişilerin, egzersiz sürelerini ve yoğunluğunu yüzde 200 artırdığından bahsediyor.

Maliyetleri Bölebilirsiniz

Spor salonu üyelikleri günümüzde enflasyonla beraber artış göstermeye devam ediyor. Bu gibi durumlarda ise bir arkadaşınızla üye olmak ekonominizi rahatlatmanıza yardımcı olabilir. Bunların yanı sıra kişisel bir eğitmenle ikili bir seansı paylaşarak diğer maliyetleri de bölmeye devam edebilirsiniz.

Arkadaşınızla spor yapmanın faydaları

Arkadaşınızla Hayata Keyifli Bir Mola Verirsiniz

Bazen sadece iş dışında, hatta günlük yoğunluktan uzakta insanlarla bazı etkileşimler kurmayı hepimiz istiyoruz.  Bir antrenman arkadaşına sahip olmak; ilgi alanlarınız, kendiniz veya aileniz hakkında heyecan verici haberler hakkında konuşmak ve sohbet etmek için size yeni alanlar açabilir. Böylelikle günlük hayatın sıradanlığından spor yaparak uzaklaşabilirsiniz. Bir arkadaşınızla egzersiz yapmak, hayatın sorumluluklarından uzaklaşmanıza ve sosyal refahınız üzerinde çalışmak için biraz zaman ayırmanıza olanak tanıyabilir.

Yeni Kas Gruplarını Hedeflemeniz için Motive Olursunuz

Fitness konusunda bir programa sahip olabilirsiniz ve antrenmanınızda arkadaşınızla bir araya geldiğinizde belki daha önce hiç denemediğiniz yeni hareketleri deneyebilirsiniz. Arkadaşınız çalıştığı kas gruplarını da benimseyerek yeni egzersizlere adapte olmanız kolaylaşabilir. Tek tip egzersizlerin yanı sıra farklı egzersiz gruplarını denemeye istekli olmanız mümkün.

Ruh Sağlığınızı Beraber İyileştirirsiniz

Sağlık sadece fiziksel uygunluk ile ilgili değildir. Akıl sağlığı da eşit derecede önemlidir ve hem egzersiz hem de arkadaşlığın genel refahınız üzerinde büyük etkisi olabilir. Egzersiz arkadaşları sosyal anlamda da refahınızı artıracak bir etken olabilir ve fitness hedeflerinize ulaşmanızda size yardımcı olabilir çünkü sizi neşelendirecek biri olduğunda zor görevleri başarmak daha kolaydır. Bunların yanı sıra sportif aktiviteler endorfin salgılamanıza yardımcı olur. Çoğu araştırma fiziksel aktivitelerin antidepresan ilaçlar ile benzer etkilere sahip olduğundan bahsediyor.

Arkadaşınızla spor yapmanın faydaları

Beslenme Planınıza Sadık Kalırsınız

Hayatınızdaki diğer insanlar sağlıklı beslenmeyi öncelik haline getirmiyorsa, sağlıklı beslenmek bazı zamanlar zor olabilir. Egzersiz arkadaşları, sağlıklı bir yemek planı sürdürmenize yardımcı olarak sizi spor salonunun ötesinde de etkileyebilir. Beslenme hem sizin hem de önemsediğiniz insanlar için önemli olduğunda, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek ve uygulamak da daha kolay hale gelebilir. Bu yüzden birlikte bir yemek planı oluşturmak için egzersiz partnerinizle birlikte çalışabilir, denemek için sırayla sağlıklı tarifler seçerek yemeklerinizde yaratıcı olabilirsiniz.

Sağlıklı yemeklerinizi muhafaza edeceğiniz saklama kapları için tıklayın!

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR