Bahar Aylarında Outdoor Sporlar için Giyim Önerileri

-

Havalar ısınıyor, mevsimler değişiyor ve bahar havası içimizi ısıtmaya başladı bile. Bahar temizliği, bahara hazırlık derken spor kıyafetlerinin de ayıklanması, bahara uygun hale getirilmesi elbette ki önemli bir adım. Özellikle outdoor sporlarla ilgilenenler için bahara uygun kıyafet seçimi performansın artırılmasında ve konforun ön plana çıkarılmasında büyük önem taşıyor. Peki siz dolabınızı bahara hazırladınız mı? Bahar mevsiminde spor kıyafeti seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı adımları burada derledik.

Doğru Giyinmenin Performansla İlişkisi

Spordan alınan verimi etkileyen performans, yalnızca doğru hareketleri yapmakla ilişkili değil. Aslında performansı etkileyen birçok etken var ve bunlardan biri de doğru giyinmek. Doğru giyinmenin spor performansınızı artıracağını biliyor muydunuz? Bunun birçok nedeni var.

Doğru spor giyim ürünleri, öz güveninizi yerine getirir: Doğru seçilen giyim ürünleri spor performansınızı artırmanıza yardımcı olur ve böylelikle öz güveninize olumlu katkı sağlar. Yani, kaliteli ve size uygun spor giyim ürünleri performansınızda fark yaratmanıza yardımcı olur. Bunların dışında ise görünüşünüzü beğenmeniz ve görünüşünüze uygun bir antrenman yapmanız için sizi motive edebilir. Giydiğiniz spor ekipmanları hoşunuza gidiyorsa iyi bir antrenman çıkarma şansınız artar.

Doğru ekipman sakatlıkları önler: Düzgün şekilde üzerinize oturmayan ekipmanlar spor sakatlıklarının en büyük nedenlerinden biridir. Doğru ayakkabı seçimi, üst ve alt seçimi sakatlıkları engellemenin ilk yollarından biridir. Örneğin; spor salonlarında ağırlık çalışanlar, ellerinde oluşacak yaraları ve nasırları önlemek için eldiven kullanırlar. Tıpkı bunun gibi outdoor sporlar yaparken de giyime dikkat etmek önemlidir. Koşu ve bisiklet gibi hızlı antrenmanlarda bol kıyafetler tercih etmek hızınızı yavaşlatabilir. Hareket kabiliyetinizi kısıtlayarak kaza geçirme olasılığınızı artırabilir. 

Üzerinize tam oturan giyim ürünleri hareket özgürlüğü yaratır: Hareket özgürlüğü performansın artırılmasında büyük önem taşıyor. Eğer doğru kıyafeti seçmezseniz hareket kabiliyetiniz belli bir ölçüde kısıtlanacaktır. Özellikle bahar aylarında ısınan havalar neticesinde daha bol kıyafetler tercih edilmekte ancak bu aslında büyük bir hata çünkü vücudu saran kıyafetler hareket ve hareketi gerçekleştirme alanımızı genişletiyor.

Bahar Mevsiminde Outdoor Sporlar Yaparken Ne Giyilmeli?

Daha konforlu ve etkili bir spor deneyimi gerçekleştirmek için değişen bahar havalarına uyum sağlayan kıyafetler seçmek bir hayli önemli. Dolayısıyla kıyafet satın alırken bazı faktörleri göz önünde bulundurmakta fayda var.

Pamuklu Kumaş Tercih Edin

Özellikle havaların yeni ısınmaya başladığı bahar aylarında pamuklu kumaştan yapılan giyim ürünleri rahatlığıyla sıkça tercih ediliyor. En rahat giyim ürünlerinden biri olan pamuklu giyim ürünleri, açık havada yürürken ya da spor yaparken terinizi çekerek kuru kalmanıza yardımcı olur. Böylelikle üşüme hissiniz azalır ve pamuklu kumaş cildinizin nefes almasına da izin verir.

Pamuklu çoraplar ile adımlarınızı sağlamlaştırmak için tıklayın!

Ter Tutmayan Kıyafetler Seçin

Havaların ısınmasıyla terleme oranı doğru orantılı olarak artıyor. Bu gibi durumlarda terin üzerinizde kalması hastalıklara davetiye çıkarabilir. Dolayısıyla özellikle bahar ve yaz aylarında ter tutmayan kıyafetlerin seçilmesi büyük önem taşıyor. İyi bir spor kıyafeti vücutta ter tutmamalı ve teri dışarıya atmalıdır çünkü terleme tüm sporlarda performansı etkileyen bir faktördür ve antrenman verimini düşürebilir. Bahar aylarında pamuklu kıyafetler terinizi tutmadan sizi rahat ettirebilir ancak daha sıcak olan yaz aylarında polyester, naylon, micro-modal gibi materyallerden yapılmış spor kıyafetlerini tercih edebilirsiniz.

Ter tutmayan Adidas spor şortuna göz atın!

Renk Seçimine Önem Verin

Hava sıcaklığının yüksek olduğu antrenmanlarda giyeceğiniz kıyafetlerin rengi de önemlidir. Koyu tonlardaki kıyafetler güneş ışınlarını daha çok çekerek sıcaklamanıza neden olabilir. Beyaz ve açık renkli kıyafetler ise güneş ışınlarını yansıtarak daha konforlu spor deneyimi yaşamanıza yardımcı olur. Dolayısıyla özellikle koşu ve bisiklet gibi yoğun tempolu sporlarda siyah veya çok koyu tondaki kıyafetlerden kaçınmanızı tavsiye ederiz.

Sezonun trend renklerinden oluşan üst giyim ürünleri için tıklayın!

Doğru Ayakkabı Seçimi ile Konforu Hissedin

Ayakkabılarınızın da mutlaka tam olarak hava geçirmesi bahar aylarında spor performansınıza katkı sağlar. Hava geçirmeyen bir ayakkabı hem ayaklarınızın yoğun terlemesine hem de tahriş olmasına sebep olabilir. Dolayısıyla hava alan bir spor ayakkabı seçmek önemlidir. Ayrıca seçtiğiniz spor ayakkabının zeminden gelen darbe şoklarının etkisini azaltacak bir taban yapısına sahip olması da önem taşır. Bu sayede olası diz ve ayak bileği sakatlıklarının önüne geçebilir, çok daha rahat bir şekilde antrenmanlarınızı yapabilirsiniz.

Yeni sezon baharlık spor ayakkabılar için tıklayın!

Doğru Çorapları Tercih Edin

Çoraplar ufak bir ayrıntı gibi görünse de spor performansını doğrudan etkiliyor. Kışın bile en çok ısınan yerimiz olan ayaklarımız bahar aylarında daha da ısınmaya devam edecektir. Havanın ortalama 18-20 derece olduğu havalarda bile en çok ısınan bölgeler olan ayaklar için doğru çorap tercihi büyük önem taşıyor. Son teknolojiyle gelişen kumaşlar ile üretilen çoğu çorap, ayak sağlığını destekleyerek bahar aylarında spor verimini artırmayı amaçlıyor.

Konforu en iyi şekilde hissettirecek çoraplara göz atın!

Tişört Alırken Dikkat Edin

Bedeninize uyan sporcu tişörtleri, vücutta terinizin soğumadan, yani vücut ısınızı koruyarak spor yapmanıza olanak tanır. Özellikle yaz dönemi gibi sıcak havalarda yapılacak spor sırasında terlemenin çok fazla olduğu göz önünde bulundurularak tişört seçimi yapmak önem taşıyor. Bunların dışında ise nefes alabilme özelliğini bulunan kumaşlardan üretilen spor tişörtlerini kullanmaya özen göstermenizi tavsiye ederiz. Ayrıca koşu ve yürüyüş dışında outdoor sporlar yapıyorsanız hem hareket kabiliyetinizi kısıtlamayacak hem de kaliteli kumaşlardan oluşan sporcu sütyenleri de size yardımcı olabilir.

Hareket kabiliyetinizi genişletecek sporcu sütyenlerini inceleyin!

Şapkayı Unutmayın

Özellikle sıcak havalarda güneşin etkilerini daha çok hissederiz. Koşu, yürüyüş gibi outdoor aktivitelerini gündüz saatlerinde gerçekleştiriyorsanız şapka kullanmanız sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Kafanıza güneş geçmesini engellemek ve vücut ısınızı sabit tutabilmek için hava alan, korunaklı bir şapka sizin için iyi olacaktır.

Spor giyim kombininize yakışacak şapkalar için tıklayın!

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR