Direnç Bandı ile Yapabileceğiniz Egzersizler

-

Vücut ağırlığı egzersizlerini seviyor ve mevcut fitness seviyenizi yükseltmenin bir yolunu arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Evde rahatlıkla kullanabileceğiniz direnç bantları, hareketleri yapmayı daha da zorlaştırırken güç oluşturmaya da yardımcı olur. Vücudu stabilize eden ve destekleyen ana kas gruplarını harekete geçiren direnç bantları, merkez bölgesi gücü ve stabilitesi oluşturmanıza da katkı sağlar.

Aşağıdaki direnç bandı egzersizlerini uygulayarak bahsettiğimiz farkı hissedebilirsiniz. Bu esnek egzersiz ekipmanıyla, antrenman sınırlarınızı genişleteceksiniz.

Banded Front Squat

Banded Front Squat

Direnç bandının ortasında, ayaklarınız kalça genişliğinde açık olacak şekilde ayakta durun. Bandın uçlarını ellerinizde tutun. Kollarınızı bükün ve ellerinizi kulaklarınızın yanına getirin. Üst kollarınız yere paralel dursun. Kollarınızı sabit tutun, kalçanızı geriye atarak squat hareketini yapmaya başlayın.

Lateral Walk

Direnç bandını uyluk kemiklerinizin etrafından geçirin ve yavaşça yarım çömelme pozisyonuna geçin. Sağ ayağınızı kaldırın ve sağa bir adım atın, sol ayağınızla da sağa adım atarak devam edin. Ardından sol ayağınızı sağa atarak hareketi tersten yapın. Bu bir tekrar eder.

Banded Lateral Step-Out Squat

Banded Lateral Step-Out Squat

Direnç bandı dizlerin hemen altına geçirin, ayaklarınız kalça genişliğinde açık olacak şekilde ayakta durun. Sağa doğru büyük bir adım atın, ardından dizlerinizi bükün ve squat posizyonuna geçin. Topuklarınızdan geriye doğru bastırarak ayağı kalkın ve sağ ayağınızı başlangıç pozisyonuna getirin. Hareketi diğer tarafta tekrarlayın.

Lateral Raise

Lateral Raise

Dizler hafifçe bükülü şekilde durun, sağ ayağınızı öne ve direnç bandının üzerine getirin. Sol ayağınız parmak ucunda dursun. Kollarınızı yere paralel olana kadar yanlara doğru kaldırın ve indirin.

Banded Glute Bridge With Hip Abduction

Banded Glute Bridge With Hip Abduction

Direnç bandını dizinizin üstüne getirin. Dizler bükülü, ayaklar yerde düz ve kollar yanlarda olacak şekilde sırt üstü yatın. Bu başlangıç pozisyonuzdur. Karnınızı sıkın, ardından topuklarınıza bastırın ve kalçanızı sıkarak yukarı kaldırın. Bu pozisyonda bir müddet durun ve dizlerinizi genişçe dışarı doğru açın. Ardından dizlerinizi kapatın ve başlangıç pozisyonuna dönün.

Clamshell

Clamshell

Sol ön kolunuzdan destek alarak sol tarafınıza doğru yatın ve direnç bandını uyluk kemiklerinizin etrafından geçirin. Dizlerinizi bükün ve üsteki dizinizi yukarı doğru kaldırabildiğiniz kadar kaldırırken kaçlanızı ve ayaklarınızı sabit tutun. Bu şekilde 30-40 saniye devam ettikten sonra taraf değiştirin.

Banded Triceps Extension

Banded Triceps Extension

Direnç bandının ortasını sağ ayak kemerinizin altına getirin. Sol ayağınızla arkaya doğru adım atın. Direnç bandının uçlarını avuç içleriniz birbirine bakacak şekilde tutun. Üst kollarınızı sabit tutun ve dirsekellerinizi bükerek direnç bandını kaldırın ve indirin.

direnç bandı çeşitleri

Direnç Bandınızı Seçin

MuscleCloth direnç bantları, farklı direnç aralıklarına göre tasarlanmıştır ve her rengin simgelediği direnç farklıdır. MuscleCloth Loop Band renkleri çok hafiften çok serte doğru; turkuaz, mor, pembe, gri ve siyahtır. Seviyenize uygun direnç bantlarını seçmek için tıklayın.

Direnç bandının etkilerini öğrenmek için Direnç Bandının Faydaları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR