Fitness’ın Yeni Trend Ekipmanı: Direnç Bandı

-

Esneme, kas geliştirme ve cross-training antrenmanları için özel olarak tasarlanan direnç bantları sporcuya daha özgür bir antrenman fırsatı sunuyor. Hafifliği sayesinde çantanda her an taşıyabileceğin direnç bantlarını ister outdoor antrenmanlarında, ister evde, ister spor salonunda rahatlıkla kullanabilirsin.

Hem profesyonel hem de başlangıç seviyesindeki sporcular tarafından tercih edilen bu ekipman fitness’ın yeni trend ekipmanı haline geldi. Her seviyede sporcuya uygun farklı direnç aralıklarına sahip bantların işlevi oldukça fazla. Adından da anlaşılacağı üzre, sporcunun direnç geliştirmesine yardımcı olurken kaslarını güçlendirmeye destek oluyor. Bunun yanı sıra elbette ki yağ yakımını ve harcanan kalori miktarını da artırıyor. Hem alt vücut hem de üst vücut antrenmanlarında kullanılan direnç bantları ile egzersizler çeşitleniyor ve daha canlı bir antrenman rutini ortaya çıkıyor.

Direnç Bandı Çeşitleri

Vücut dayanıklılığının artmasına yardımcı olan ve tüm antrenmanlarınızda kullanabileceğiniz MuscleCloth Direnç Bantları, çok fonksiyonlu kullanım için tasarlanmıştır. Sağladığı dirençle esnekliği ve gücü kademeli olarak artırmaya yardımcı olur. Özellikle atletik antrenman, teknik eğitimler ve yüksek dirençli egzersizler için uygundur. Aynı zamanda ağırlık egzersizlerinde etkili şekilde kullanılır.

Kas gelişimini ve esnekliği artırmaya yardımcı direnç lastiği, 5 farklı direnç aralığına sahiptir ve her aralığın farklı bir rengi vardır. Kendi seviyenize uygun direnç lastiğini edinmeniz, doğru bir planlama ile ilerlemeniz açısından oldukça önemlidir.

Her rengi farklı bir direnç aralığı için tasarlanan MuscleCloth Loop Band renkleri çok hafiften çok serte doğru turkuaz, mor, pembe, gri ve siyahtır.

Çok hafif olarak tanımlanan turkuaz bant, 3-7 kg direnç aralığına sahiptir. Hafif olan mor renk 8-12 kg, orta seviyeye uygun pembe bant 11-15 kg, sert aralıkta görülen gri renkli bant 18-22 kg aralığına sahiptir. Profesyonel sporcuların kullandığı çok sert olarak tanımlanan siyah renkli loop band ise 24-30 kg aralığına sahiptir.

Tüm Vücudu Çalıştırmaya Yönelik 3 Direnç Bandı Egzersizi

1- Sumo Squat

Bu hareket için çok hafif ya da hafif bir direnç bandı kullanabilirsin. Bandı çember şeklinde dizlerin hemen üzerinde duracak şekilde yerleştir. Ayaklarını kalçadan daha geniş olacak şekilde aç. Topukların içe bakarken, ayak parmakların hafifçe dışa dönük olsun. Squat pozisyonuna geçerken kalçanı aşağıya doğru götür ve bandı iterek kalçanı dizlerinle aynı hizaya getir. Ayağa kalkarken kalçanı sık ve topuklarını it.

2- Ankle Jumping Jack

Direnç bandını daire şeklinde ayak bileklerine geçir. Çeyrek squat pozisyonunda dur. Ayakların kalça açıklığında dursun ve ellerin göğüs hizanda olsun. Bacaklarını açarak zıpla, her zıplama 1 tekrar olacak. Dizinin pozisyonunu hareket boyunca koru ve her seferinde yumuşak bir şekilde in.

3- Lateral Band Walk

Direnç bandını bileklerinin etrafına geçir. Çeyrek squat pozisyonunda dur, ayakların kalça açıklığında dursun ve ellerin göğüs hizanda ya da kalçanda olsun. Sağ ayakla sağa doğru bir adım at, bu şekilde ayakların kalça genişliğinden daha açık olsun. Aynı hareketi sol ayağınla tekrar et ve ayaklarının tekrar kalça genişliğinde açık olmasını sağla. Sağa doğru üç adım at, sonrasında sola doğru üç adım at. Her 3 seferlik tur, 1 tekrar olacak.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR