Genç Gururumuz Milli Cimnastikçi Nazlı Savranbaşı

-

Nazlı Savranbaşı 10 yaşından beri milli takımda yer alan ve şimdilerde 19 yaşında bir genç kadın olarak dünyada Türkiye’yi temsil eden bir sporcumuz. Hedefleri büyük, gözü Avrupa ve dünya şampiyonalarında. Nazlı ile gururlu spor geçmişi ve spor rutinine dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

“En Büyük Amacım Kız Çocuklarına İlham Kaynağı Olabilmek”

Merhaba Nazlı, başarılarınla adını hepimiz bilsek de, öncelikle okuyucularımız için kısaca kendini tanıtabilir misin?

Herkese merhabalar, ben milli cimnastikçi Nazlı Savranbaşı. 2003 yılında İzmir’de doğdum ve İzmir’de yaşıyorum. Şavkar Cimnastik Spor Kulübü sporcusuyum.

Spor geçmişinden bahsedebilir misin, cimnastik ile tanışman nasıl oldu?

Çoçukken çok hareketli olduğum için amcamın yönlendirmesiyle 4 yaşında spora başladım ve 10 yaşında milli takıma girdim. 2018 yılında Buenos Aires Gençlik Olimpiyatları’nda ve geçtiğimiz yaz gerçekleştirilen 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil ettim. Bunun dışında ülkemiz adına sayısız şampiyonaya katıldım.

TOKYO, JAPAN – JULY 25: Nazli Savranbasi of Turkey competes in the artistic gymnastic of the women’s qualification during the Tokyo 2020 Olympic Games at Ariake Gymnastics Centre in Tokyo, Japan on July 25, 2021. (Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)

Bu genç yaşında onlarca madalyanın da sahibisin. İlk Madalya alışını hatırlıyor musun? Neler hissetmiştin?

Evet hatırlıyorum, kulübümüzün düzenlediği bir yarışmaydı. Oradaki aldığım madalya beni şaşkına çevirmişti çok ama çok mutluydum.

Yarışlara hazırlanırken nasıl bir antrenman program uyguluyorsun?

Yarışmalara hazırlanırken normal programımızdan çok farklı bir antrenman yapmıyoruz. Aynı düzen devam ediyor, sadece daha çok hareket tekrarı yerine serilerimizi tekrar ediyoruz.

Antrenmanların sırasında en çok kullandığın fitness ekipmanı hangisi?

Son zamanlarda en çok kullandığım fitness ekipmanı bisiklet olabilir.

Beslenme planından da bahsedebilir misin? En sevdiğin yemek ne?

Çok sıkı takip ettiğim bir program yok; sadece düzenli ve dengeli bir şekilde beslenmeye çalışıyorum. En sevdiğim yemeği seçmek gerçekten zor, ama et yemeklerini çok seviyorum.

Seni en iyi anlatan cimnastik hareketi hangisi?

Bunu sanırım daha önce hiç düşünmemiş olabilirim. Bu konuda arkadaşlarımdan yardım aldım ve hepsi bir çok hareket söyledi. En sonunda oy birliği ve benim kararımla asimetride yaptığım taban tkachev hareketi olduğuna karar verdik.

Önümüzdeki dönem hedeflerin neler?

Elbette gözümü öncelikle Avrupa ve dünya şampiyonalarından gelebilecek madalyalara diktim, bu benim cimnastiğe başlama hedefim. Önümde uzun bir kariyer yolu var, sonrasında bir olimpiyat madalyası neden olmasın.

Türkiye’yi temsil eden milli sporculardan biri olmanın yanı sıra kadınların da ilham kaynağı oldun. Bu konudaki hislerini de alabilir miyiz?

Bu benim için gerçekten gurur verici. Hem kadınlara hem de spora gönül vermiş kız çocuklarına ve ailelerine ilham kaynağı olup, onları da bu yolda cesaretlendirmek istiyorum. Bu, sportif başarıların yanında kendime koyduğum en önemli amaçlardan biri diyebilirim.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR