Kayhan Özer: “Hayaller Olmadan Başarı Olmaz”

-

Atletizm branşındaki başarılarıyla tanıdığımız, milli sporcu Kayhan Özer’le spor geçmişi, antrenman ve beslenme rutinleri, geçmiş tecrübeleri ve gelecek hedefleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Merhaba Kayhan, başarılarınla adını hepimiz bilsek de, öncelikle okuyucularımız için kısaca kendini tanıtabilir misin?

Tabi ki, 1998 Adana doğumluyum. Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük bölümünde öğrenciyim. 2015’ten bu yana atletizm branşında milli takım, aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü’nde sporcuyum.

Spor geçmişinden bahsedebilir misin, atletizm ile tanışman nasıl oldu?

İlkokuldaki beden eğitimi öğretmenim, aynı zamanda şu anki antrenörüm Nuray Sev, beni yetenekli görüp yarışmalara çağırdı. Sonrasında birincilikler elde ettim. Sonrasında antrenmanlara devam etmedim, tekrar lise 2. sınıfta bir yarışmaya katılıp il birinciliği elde edince bu kez antrenörüm bu işe başlamamı söyledi, böylelikle spor hayatım başlamış oldu.

2019 yılında 100 metre koşuda 23 yaş altı Türkiye rekorunu kırdın. Türkiye rekortmeni bir atlet olmak nasıl bir his?

Ülkemizin U23’teki en hızlı atleti olmak benim için harika bir duygu tabi, o günü yaşadıktan sonra performans olarak daha da üstüne koyarak Büyükler Türkiye rekorunu kıracağıma da inandım ve bu yolda devam ediyorum.

Tokyo Olimpiyatları’nda da Türkiye’yi temsil ettin, bu tecrübenden bahseder misin?

23 yaşında olimpiyatlarda olmak mükemmel hissettirdi, benim için büyük bir tecrübe, heyecanı, atmosferi, dünyanın en iyi sporcularıyla beraber olmak cidden bir şeyleri başarmak için ufkumu genişletti, hayallerimi bir tık daha büyültmeme yardımcı oldu.

Yarışlara hazırlanırken nasıl bir antrenman program uyguluyorsun?

Yarışmalardan önce genelde daha kısa, daha hızlı ve öz antrenmanlar yapıyoruz, yarışmadan 1 gün önce dinlenmeye çekiliyoruz. Daha çok mental olarak hazırlığımız önemli oluyor.

Beslenme planından ve varsa kullandığın besin takviyelerinden de bahsedebilir misin?

Yoğun antrenman dönemlerinde en çok karbonhidrat, sonrasında protein içerikli besleniyorum. Tabi yeşillik ve salata tüketmek bizim için çok önemli.

Multivitaminler, omega, magnezyum, kalsiyum, Vitamin C takviyeleri alıyorum, glutamin de antrenman sonrasında kullandığım destek ergojeniklerden biri. Burada sponsorum Hardline’ın ürünlerini kullanıyorum ve çok faydasını gördüğümü söyleyebilirim.

Başka bir spor branşı seçecek olsan, tercihin ne olurdu?

Basketbolu izlemeyi çok seviyorum. Oynamayı da çok isterdim.

Önümüzdeki ilk hedefin nedir?

2022’nin Mart ayında yapılacak Salon Dünya Şampiyonası’nda 60 metrede finale çıkıp güzel işler çıkarmak.

Hem ulusal hem de uluslararası organizasyonlarda pek çok başarının da sahibisin. Bu başarılara sahip, milli bir atlet olarak genç milli sporcu adaylarına söylemek istediklerin neler?

Hayalleri olsun, hayaller olmadan başarılar gelmiyor. Bu hayallere her zaman inanıp en doğru şekilde vazgeçmeden çalışsınlar.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR