Lifting Strap: Nedir ve Nasıl Kullanılır?

-

Lifting strap için en popüler ağırlık aksesuarı diyebiliriz, antrenman rutininde ağırlık çalışmasına yer veren hemen hemen herkesin ihtiyacı olabilir. Seviyeniz ne olursa olsun, elinizin kaldırabildiği ağırlığın birkaç katı ağırlık kaldıracak güce sahipsiniz. Beliniz, sırtınız, bacaklarınız bu kaldırışa hazır olsa da, elleriniz hazır değilse hareketi doğru ve iyi bir şekilde yapamazsınız. Fitnes lifting strap olarak da bilinen ağırlık kaldırma kayışı, egzersiz sırasında çekme ve kaldırma hareketlerinde elin pençe kısmında oluşan baskıyı azaltarak ağırlığı tutuşunuzu kolaylaştırır.

Lifting Strap Nedir?

Fitnes lifting strap olarak adlandırılan ağırlık kaldırma kayışı, egzersiz sırasında çekme ve kaldırma hareketlerinde elin pençe kısmında oluşan baskıyı azaltır ve ağırlık tutuşunu kolaylaştırır. Bu sayede ağırlık kaldırırken ellerindeki baskıyı hafifleterek daha kolay çekiş yapabilir, performansını artırabilirsin. Yumuşaktır, bilekleri kesmez.

Lifting Strap Nasıl Kullanılır?

Her bir eline bir kaldırma kayışı takarak ilmeği bileğinin etrafına geçir ve gevşek ucu bir halter ya da benzeri ekipmanın etrafına sar. Bu bağ, elinle çubuk arasında parmaklarının gücünden daha güçlü bir bağlantı oluşturur. Bu şekilde sadece daha ağır ağırlıkları tutup hareket ettirmekle kalmaz, aynı zamanda güvenliği de artırır.

Kaldırma Kayışının Faydaları Nelerdir?

Ağırlık kaldırma kayışları ellerde kaymayı önler, bilekleri destekler ve avuç içi yüzeyini tahrişten korur. Bileklerin yorulmadan sırt kaslarını geliştirmene yardımcı olur. Tekrar sayını artırmaya, daha fazla ağırlık kaldırmaya yardımcıdır. Deadlift, Row gibi egzersizlerde daha ağır kaldırmaya yardımcı olur. Doğru kullanıldığında, kaldırma kayışları güç ve kas kütlesi kazanmana yardımcı olacaktır.

Lifting Straps ile Hareket Örnekleri

Deadlift

Barbell Rows

Pull Up

Fitness ve vücut geliştirme egzersizlerinde sık sık kullanılan ağırlık kaldırma kayışı (strap) modelleri pek çok seçeneği ile Fitmoda’da. Ünlü markaların, antrenman sırasında konforunu artıracak fitness ağırlık kaldırma kayışı modellerini incelemeye hemen başla!

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR