Wall Pilates Nedir, Etkileri Nelerdir?

-

Joseph Pilates tarafından geliştirilen pilates, 90 yılı aşkın bir süredir uygulanan bir egzersizdir. Pilatesin öne çıkan faydaları arasında vücudunuzu şekillendirmek, duruşunuzu iyileştirmek ve esnekliğinizi artırmak yer alır. Ayrıca kontrollü ve hassas hareketler ile derin karın kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olur.

Pilates rutini, çoğu pilates stüdyosunda bulunabilen reformer veya cadillac gibi özel bir ekipmanla uygulanır. Eğer pilates stüdyosuna gitmeye ya da bazı ekipmanlara yatırım yapmaya istekli değilseniz, pilates evde yapabileceğiniz en verimli egzersiz olmayabilir. Ancak hiçbir ekipman olmadan da pilates egzersizi yapmanın bir yolu var. Adını son günlerde sıkça duymaya başladığımız wall pilates, size bu konuda yardımcı olabilir.  

Wall Pilates Nedir?

Wall pilates ya da diğer adıyla duvar destekli pilates; kaslarınızı güçlendirmek ve esnekliğinizi geliştirmek için vücut ağırlığınızı ve duvarın direncini kullanan bir pilates egzersizidir. Hareketler yavaş ve kontrollüdür, bu özelliği ise onu pilatese yeni başlayanlar veya düşük yoğunluklu bir antrenman arayışında olanlar için mükemmel kılar. Ayrıca pilates stüdyosu ücreti ya da reformer veya herhangi başka bir ekipmanın maliyeti gibi konuları düşünmenize de gerek kalmaz. Çünkü tek ihtiyacınız olan şey bir duvardır.

Wall Pilates’in Etkileri Nelerdir?

Pilateste duvarın rolü, yeni başlayanlar için destek ve denge sağlamaktır. Vücudun daha zorlu pozisyonlara geçmesine yardımcı olur ve güvenlik hissi sağlar.

Wall pilates, egzersiz yapmaya yeni başlayanlar veya sakatlık sonrası antrenmana geri dönenler için harika bir seçenek olabilir. Duvar ayrıca kaslarınızı şekillendirmeye yardımcı olmak için ekstra direnç sağlar.

Wall pilates doğru bir şekilde yapıldığında geleneksel pilates egzersiziyle aynı faydaları sunan son derece etkili bir egzersiz olabilir. Duvar destekli pilates egzersizlerinin faydalarına gelecek olursak…

Karın Kaslarını Güçlendirir

İnsan vücudunun bütün gün masa başında oturmak için tasarlanmış olmadığı malum. Bu durumun zayıf karın kaslarına ve kötü duruşa neden olması ise masa başında çalışanların en büyük problemi. Pilates, derin karın kaslarınızı güçlendirerek bununla mücadele etmenin harika bir yoludur ki bu sayede duruşunuzu da iyileştirir.

Esnekliği Artırır

Kas geliştirmeye odaklanan çoğu egzersiz formunun aksine pilates, kaslarınızı uzatarak size daha uzun ve daha ince bir görünüm verir. Duvar; destek ve stabilite sağlayarak esnemeyi derinleştirmenize ve esnekliğinizi geliştirmenize yardımcı olmak için kullanılabilir.

Kas Dayanıklılığını ve Gücünü Artırır

Kas Dayanıklılığını ve Gücünü Artırır

Kas dayanıklılığı, kısaca kaslarınızın yorulmadan uzun süre çalışabilme yeteneği olarak tanımlanır. Bu sayede sporda ve diğer fiziksel aktivitelerde daha iyi performans gösterirsiniz. Ayrıca market poşetlerini taşımak veya çocuklarınızla oynamak gibi günlük aktiviteler için de önemlidir.

Wall pilateste hareketler yavaş ve kontrollü olduğu için kas dayanıklılığını geliştirmek adına idealdir. Duvar ayrıca ekstra direnç sağladığı için kaslarınızın güçlenmesine de yardımcı olur.

Vücuda Aşırı Yük Bindirmez

Yüksek yoğunluklu egzersizler doğru yönetilmediği takdirde vücudunuzda çok fazla aşınma ve yıpranmaya neden olabilir. Bu durum da eklem ağrısına veya sakatlıklara yol açabilir. Pilates gibi düşük yoğunluklu aktiviteler vücudunuza fazla yük bindirmez. Bu sayede eklemlerinizi riske atmadan aktif kalabilirsiniz.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR