Yağ Yakımını Hızlandıran Fitness Ekipmanları

-

Kilo kontrolü çoğumuzun dikkat ettiği durumların başında geliyor. Özellikle yaz mevsimine yaklaşırken plaj sezonuna hazırlanmak istiyor olabiliriz. Hem sağlıklı bir yaşam için hem de kilo kontrolünü sağlamak için en etkili yöntem şüphesiz ki egzersiz yapmak. Kas inşası için özel egzersiz türleri olduğu gibi yağ yakımını hızlandırma amacıyla geliştirilen birçok egzersiz yöntemi bulunuyor.

Spor salonu veya evde yaptığınız egzersizleri, farklı ekipmanlarla destekleyip ekstra fayda sağlayabilirsiniz. Çeşitli spor dallarına özel olarak üretilen bu ekipmanların bazıları yağ yakımını da hızlandırıyor. Bütçe dostu bu ekipmanlarla egzersiz programınızı zenginleştirebilir, kaslarınızı daha çok çalıştırabilir ve kilo kontrolünüzü daha iyi sağlayabilirsiniz.

İşte yağ yakımını hızlandıran 5 ekipman…

Dumbbell

En kolay edinebilen ve fiyat yelpazesi geniş olan dumbbell’lar, hızlı yağ yakmak isteyen sporseverlerin bir numaralı tercihleri olarak açıklanabilir. Egzersiz seviyesine göre farklı ağırlık türleri de bulunan dumbbell’lar, kilo vermeye oldukça yardımcı. Bunun sebebi ise ağırlık antrenmanından sonra dinlenme durumunda yakılan kalori olarak adlandırılan metabolik hızımızın aerobik çalışmalardan daha uzun süre yüksek kalmasıdır. Yani ağırlık antrenmanı sonrası vücudumuz diğer egzersiz türlerine kıyasla daha fazla kalori yakmaya devam eder. Bunun nedeni ise ağırlık antrenmanlarında doku onarımı, protein sentezi gibi yenilenme süreçlerinin enerji ve kaloriye ihtiyaç duymasıdır.

Ağırlık Çalışmanın Faydaları

Postür bozukluğuna iyi geliyor: Ağırlık kaldırmak göğsü açmaya, sırt kaslarını güçlendirmeye ve hareket kabiliyetini artırmaya destek olarak postür bozukluklarını düzeltmeye yardımcı oluyor.

Kronik hastalıkları önler: Ağırlık antrenmanlarının kronik hastalıkları uzak tutmasının yanı sıra güç antrenmanlarında glikoz yakımının çok yüksek olması, tip 2 diyabet hastaları için önemli bir etkendir çünkü bu özellik diyabet hastalarının insülin dirençlerini yönetmelerine yardımcı olabilir.

Kemikleri kuvvetlendirir: Çoğu araştırma ağırlık egzersizi yapmanın kemik iliği yoğunluğunu ve osteokalsin (kanda bulunan ve kemik büyümesi ile bağlantılı bir protein) seviyelerini %20 oranında artırdığından bahsediyor.

Dumbbell önerisi: MuscleCloth Kauçuk Kaplı Profesyonel Dambıl 2,5 Kilo 2’li Set

Direnç Bandı

Tıpkı atlama ipi gibi direnç bantları da hızlı yağ yakımına destek olan ekipmanların arasında yer alıyor. Birçok harekete ve birçok egzersiz programına adapte olabilen bu ekipman ile tahmin ettiğinizden daha hızlı kalori yakmaya başlayabilirsiniz. Hareketlerin kalori yakımının artırılmasına yardımcı olması amacıyla yaratılan direnç bandı, kuvvet antrenmanlarında kullanılıyor ve elastik bir maddeden oluşuyor. Direnç bantlarının farklı boyutları da bulunuyor ve yapılan egzersize göre boyut seçimi yapılabiliyor. Genellikle bandın genişliği ne kadar uzunsa, o kadar fazla direnç sağlıyor. Aynı şekilde direnç bantlarının egzersiz seviyesine uygun şekilde gerilme opsiyonu sunan çeşitleri de bulunuyor.

Direnç Bandının Faydaları

Egzersizin kalitesini artırıyor: Direnç bandı kaslarınızın sürekli gerilim altında kalmasını sağlıyor. Böylelikle her hareketinizin tekrar kalitesini geliştiriyor.

Konsantrasyonu artırıyor: Direnç bandıyla birlikte ağırlık kaldırdığınızda, ağırlığı indirme kısmında da kontrollü olmanız gerektiği için konsantrasyonunuz da doğru orantılı olarak gelişiyor.

Hareket esnasında formunuzu bozmazsınız: Egzersiz yaparken bazen sadece setlerdeki son sayıları bitirmeye odaklanıyor ve duruşumuza dikkat edemeyebiliyoruz. Ancak direnç bandında antrenman boyunca bantlardaki gerilimi korumak zorunda olduğunuz için formunuzu koruyarak hareketi tamamlayabilirsiniz.

Direnç bandı önerisi: Nike Resistance Direnç Bandı Hafif

Barfiks Barı

Barfiks, bileşik hareket olarak pek çok kas grubunu çalıştıran bir egzersiz olması sebebiyle kalori yakımını hızlandırma özelliğine sahiptir. Bu hareket yaparken fazla bir alana veya bütçeye ihtiyacınız olmayacağı için kolaylıkla fitness hayatınıza entegre edebilirsiniz. Böylelikle barfiks egzersizi ile kalori kaybınızı hızlandırabilirsiniz.

Barfiks Çekmenin Faydaları

Postür bozukluklarını düzeltir: Barfiks çekmek sırt kaslarınızı güçlendirerek duruşunuzu geliştirmenize ve duruş bozukluğunun önüne geçmenize yardımcı olur.

Bilek kaslarını geliştirir: Barı kavrarken ve kendinizi yukarı çekerken tutuş kuvveti ile bilek kaslarınız güçlenir.

Kalp sağlığına iyi gelir: Barfiks hareketi yoğun bir egzersiz olduğu için kardiyo antrenmanı olarak da sayılabilir ve kalp atışının hızının artmasına yardımcı olur.

Barfiks barı önerisi: Adidas Elite Grip Trainer Door Gym Kapı Barfiksi

Atlama İpi

Çocukluğumuzdan bu yana elbet bir kez kullandığımız atlama ipleri, fitness antrenmanlarının vazgeçilmez parçası haline geldi. Bunun sebebi ise hem ekonomik hem de kolay elde edilebilir olması. Bunların yanı sıra ip atlama egzersizleri harika bir kardiyo egzersizi olarak sayılıyor. 45 dakikalık bir ip atlama egzersizi gerçekleştirdiğinizde ortalama 370 kalori yakmanız mümkündür. Çoğu antrenör gerek fitness gerek diğer spor dallarının antrenmanlarına ip atlama egzersizini ekliyor. Hızlı yağ yakmaya yardımcı olmasının yanı sıra aynı zamanda da sağlıklı bir egzersiz olan ip atlama egzersizi, tek başına yapıldığında bile çok iyi sonuçları beraberinde getirebiliyor.

İp Atlama Egzersizinin Faydaları

Tüm kasları çalıştırır: İp atlarken gücün büyük kısmı bacaklardan alınsa da; karın, göğüs, sırt ve omuz gibi birçok bölgede bulunan kaslar da aktif olarak çalışır.

Kondisyonu geliştirir: İp atlamak temelde aerobik aktiviteleri sevenlere hitap eden bir egzersiz olduğu için düzenli olarak ip atlayan bir insanın kardiyovasküler sistemi de zamanla güçlenebilir.

Stresten uzak tutar: İp atlamak, vücudumuzdaki endorfin salgılanma sürecini hızlandırır. Özellikle hareketsiz geçen bir günün sonunda ip atlayarak kendinizi çok daha dinç ve mutlu hissedebilirsiniz.

Vücudu toksinlerden arındırır: İp atlamak, kısa bir süre için olsa bile vücudun yoğun bir şekilde ter atmaya yardımcı olan bir spordur. Böylelikle ip atlayarak vücudunuzda depolanan toksinleri de çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde dışarı atabilir.

Atlama ipi önerisi: Adidas Jump Rope Atlama İpi

Pilates Topu

Hızlı kalori yakmak isteyenlere faydalı ve eğlenceli olması sebebiyle pilates topu önerilmeye devam ediyor. Üstelik pilates topu ile spor yapmak, antrenmanlar sırasında uyguladığınız hareketleri çeşitlendirmenizi mümkün kılarak motivasyonunu artırmanıza da yardımcı olabiliyor. Aynı zamanda vücudunuzun farklı bölgelerini çalıştırma fırsatı da sunan pilates topları, bu özelliği sayesinde daha fazla kalori yakılmasını da mümkün kılıyor.

Pilates Topuyla Çalışmanın Faydaları

Dengeyi geliştirir: Küçük kas gruplarını bile çalıştıran, kasların uzamasına katkı sağlayan pilates topu egzersizleri, vücudun denge ve stabilite artışına katkı sağlıyor. Bu egzersizler ile vücudunuzdaki dengeyi daha rahat kurmayı öğrenebilirsiniz.

Harcanılan gücü artırır: Pilates topu, daha rahat yapılan hareketleri zorlaştırdığı ve daha çok güç sarf edilmesini sağladığı için egzersizin etkinliğini artırıyor. Böylelikle sadece bir hareket ile daha fazla kalori harcamanız mümkün.

Esnekliği artırır: Pilates topu ile gerçekleştirilen hareketler kas esnekliğinin daha fazla kullanılmasına olanak tanır. Böylelikle normalde daha az esneyen vücudunuz pilates topu sayesinde daha fazla esnemeye başlar.

Pilates topu önerisi: Reebok Pilates Topu 65 Cm Beyaz Gri

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR