Fit Tarifler: Protein Tozu ile Lezzetli Öğünler

-

Fit yaşamın koşullarından biri sporsa, diğeri beslenmedir. Yalnız başına spor yapmak yeterli değil, beslenme alışkanlıklarımıza da aynı oranda dikkat etmemiz gerekir. Yediklerimizde karbonhidrat ve yağ oranları kadar protein oranlarına da dikkat etmeliyiz. Vücuttaki kas hacmini artıran ve bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olan protein aynı zamanda enerji depolamaya, doku onarımına, saç ve tırnakların güçlenmesine yardımcı olur.

Çoğu kişi, protein dendiğinde et, yumurta, süt, baklagiller gibi protein değeri yüksek besinler gelir. Ancak spor yaparken ihtiyacımız olan proteini yalnızca besin yoluyla almamız oldukça zordur. Protein tozu takviye alarak, vücudun ihtiyacı olan proteini karşılayabiliriz. Üstelik pek çok lezzetle birleştirmeye imkan vardır.

En yaygın protein tozu kullanım şekli, protein shake’ler olsa da, fit tariflerle vücudun ihtiyacını karşılamak, oldukça kolay ve lezzetli!

Çikolatalı Protein Tozlu Pankek

Malzemeler (4 adet pankek için):

Yapılışı

Süt, yumurta, protein tozu ve muzu bir kaba koyun. Blender ile biraz çırptıktan sonra, yulaf ezmesini de kaba ekleyin. Tekrar blender ile çırpın. Teflon tavayı ısıtın ve karışımı ikiye bölerek dökün. Altı sertleşip, rengi koyulaşınca çevirin ve diğer tarafını pişirin. Afiyet olsun!

Çikolatalı Protein Mug Kek

Malzemeler:

Yapılışı

Karabuğday ununu, protein tozunu, kakaoyu, kabartma tozunu küçük bir kasede çırpıp tuz ekleyin. Badem sütünü, vanilla özünü ve akçaağaç pekmezini ekleyip akışkan kıvama gelinceye kadar çırpın. Bitter çikolatayı da ilave ettikten sonra karışımı kupaya dökün. Mikrodalga fırında 1-2 dakika kadar ısıtın. Kekiniz hazır, afiyet olsun!

Çikolatalı Protein Topları

Malzemeler:

Yapılışı

Tüm malzemeleri mutfak robotuna atın. Kolayca ufalanan ve birbirine yapışan bir karışım elde edene dek karıştırın. Karışımı lokmalık toplar haline getirin. İsteğinize göre topları fıstık tozunda yuvarlayın.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR