Sınırsız Bir Kuvvet Alanı: 7.15 Units

-

Enerjisi ile herkesi şaşkın eden, 7.15 Unit’sin kurucu üyesi Halil Kılıç ve ailenin yeni üyesi Ercan Tepe ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. 7.15 Units ailesi, gelecek dönem ve Halil Kılıç ile Ercan Tepe’nin antrenman düzenlerini sizler için sorduk!

7.15 Units her geçen gün büyüyor. Biraz 7.15 ailesinden bahsedebilir misiniz?

Halil Kılıç: 7.15 Units, üyeleriyle ve tüm ekibiyle birbirine derinden bağlı bir stüdio. Performansınız ne olursa olsun hem çok eğleneceğiniz hem de dolu dolu spor yapabileceğiniz sınırsız bir kuvvet alanı. Herkes birbirini destekliyor, motive ediyor ve hedeflerine ulaşmasında yardımcı oluyor. 

Ercan Tepe: 7.15 ailesine sonradan katılmama rağmen harika enerjileri ve spora olan tutkuları beni ailenin içine çok hızlı çekti. 7.15, kolektif sporu Türkiye’nin  her yerine en kaliteli şekilde ulaştırmayı hedefliyor. Özelikle günümüzde bireyselliğin bu kadar ön plana çıktığı bir düzende takım olabilmeyi herkese sağlıyor. 7.15’in en büyük hedefi Türkiye’de sporun tüm dinamiklerinin merkezi haline gelmek.

Önümüzdeki dönem hedeflerinizde neler var?

H.K.: Digital platformumuzda tüm dünyadaki sporcularımıza uzakta dahi olsalar ulaşabiliyoruz, devamında yapmış olduğumuz eventlerle de herkesi tek çatı altında toplayarak sporun keyfini çıkarıyoruz. Önümüzdeki en büyük hedefimiz, yaptığımız etkinlikleri daha da büyüterek sporcularımıza sınırsız bir kuvvet alanı sunmak.

E.T.: Sokak antrenmanlarıyla takımı bir araya getirip o büyülü ambiyansı hep birlikte yaşamayı hedefliyoruz. Özel etkinliklerle sadece antrenman yapmak değil, müzik, takım ve dayanışma ruhuyla birlikte spor yapmakta kararlıyız.

Pandemi sonrası çok keyifli etkinlikler düzenlemeye başladınız, biraz bahsedebilir misiniz?

H.K.: Pandemide birçok insana dokunduk ve onların bir aile olmalarını sağladık. Etkinlikler de bu ailenin buluşma noktası. İnsanların dijital platformda  gösterdikleri performansları bir araya geldiklerinde  bambaşka bir şekilde göstermeleri, bizi daha da yükseltiyor ve onlar için çok daha iyisini yapmamız için teşvik ediyor.

Önümüzdeki ilk etkinlik ne olacak?

H.K.: Önümüzdeki yeni süreçte, çok iyi mekanlarda bambaşka etkinlikler olacak, onlar sürpriz olsun!

7.15 ile yolların nasıl kesişti?

E.T.: İlk olarak çok sevdiğim ve işini tutkuyla yaptığına sonuna kadar inandığım Halil Kılıç ile adidas runners koçu olduktan sonra tanışmam ile başladı. Sonra 7.15’in diğer kurucu ortakları Ece ve Başak ile görüşmelerimiz sonucunda ortak noktalarımızın çok olması bizi birbirimize çekti. Beni 7.15’e bağlayan dinamikler ekibin vizyonu, spora bakış açıları, yerlerinde duramamaları ve hep en iyiyi hedeflemeleri oldu. Geçirdiğim bu süreçte bana destekleri sayesinde ne kadar doğru bir yerde olduğumu anladım.

Uzun yıllardır spor eğitmenliği yapıyorsun. Sporla olan ilk bağın nedir? Kısaca spor geçmişinden bahsedebilir misin?

E.T.: Sporla olan ilk bağım 7 yaşında futbol kulübü olan Buca sporda başladı. Uzun süre futbol oynadıktan sonra 9 Eylül Üniversitesi, Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazandım. Üniversite zamanları İzmir’in birçok spor salonunda fitness antrenörü olarak çalıştım. Üniversite son sınıfta İstanbul’a geldim, pilates ve fonksiyonel antrenman eğitimleri aldım. Üniversite bitişinde de İstanbul’a tamamen yerleşip Nişantaşı’nda bir stüdyoda eğitmen olarak başladım. Yaklaşık 7 senedir personel trainer olarak devam ediyorum. Pandemi ile birlikte grup derslerine başladım. Hem yüz yüze hem dijital ortamda dersler verdim ve 7.15’te çalışmaya devam ediyorum.

Senin spor geçmişine baktığımızda IRONMAN gibi iddialı bir branştan geldiğini görüyoruz. Ironman’i seçmenin nedeni neydi, seni etkileyen neydi?

H.K.: Spor geçmişim kürek sporuyla başladı, birçok başarı ve anım var. Sonrasında ise Ironman ile tanıştım kürek kariyerimin devamını böyle çılgın bir sporla devam ettirmeliydim! 

Ironman yarışmalarına katılarak bu branşta da birçok başarıya imza attım. Yapmış olduğum bu branşlar insanlara yaptırdığım antrenmanların boyutunu değiştirdi. Alışılmışın dışında yaşanmışlıklarla dolu yepyeni sistemler ortaya çıkardı ve insanlar bunu çok sevdi; farklı tekrarlar, farklı süreler, insanların performansını zirveye taşıdı. 

İnanılmaz bir enerjin var. Bunu neye borçlusun?

H.K.: Herkesin sorduğu tek soru enerji nerden geliyor, bunu tarif etmesi çok zor, ama sizlerle olunca heyecanlanıyorum, eğleniyorum, bir şeyler başardığımı hissediyorum ve bunun sonuç verdiğini görünce de enerjim her geçen gün katlanarak devam ediyor.

Kısaca antrenman düzeninlerinizden bahsedebilir misiniz?

H.K.: Antrenman düzenimde en sevdiğim nokta, benim de sizlerle beraber antrenmanı aynı anda yapmam, çünkü  aynı hisle ve performansla bir şeyler yapmak inanılmaz keyifli. Haftada 10 saat sizlerle ben de antrenman yapıyorum.  

E.T.: Haftanın tamamında birbirinden farklı pek çok antrenman methodu uyguluyorum. 7.15 takımı ile dijital de bodyweight, fonksiyonel total body, hiit gibi antrenmanlar uygularken, bazı günler çift antrenmanlar uyguluyorum. Haftada en az 4 gün yoğun ağırlıklarla fitness yapıyorum. 2 gün ise calisthenics antrenman uyguluyorum. adidas runners ile en az 1 gün koşuyorum. Ve 1 gün özel bir ligde futbol oynuyorum.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR