Adidas’lı Sporcular Okyanuslar için Koşuyor

-

Her yıl tahminen 8 milyon ton plastik atık okyanuslara karışıyor. Bu, her yeni dakikada okyanuslara dolu bir çöp kamyonunun atılmasıyla eşdeğer. Bilim insanları, 2050 yılına kadar dünya okyanuslarında yaşayan balıklardan kat kat fazla plastik olacağını tahmin ediyor. Denizlerdeki plastik kirliliği, dünyaki her canlının sağlığını etkileyen büyük bir sorun. Plastik denize karışarak her düzeyde besin ağına girer ve iklimimizi değiştiren sera gazları yayar.

Adidas bu hayat şartlarını değiştirmek için herkesin üzerine düşen bir pay olduğunun farkında olan markalardan biri. Bunun için de bu yaz büyük bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

“Run For The Oceans”

Runtastic adlı uygulamada Adidas koşu ekibine kayıtlı bir kullanıcıları, “Run For The Oceans” yarışmasına davet eden Adidas, katılımcılardan mümkün olduğunca çok arkadaşını aynı şeyi yapmaya davet etmesini istedi. Amaç, büyük bir dalga yaratmaktı.

Okyanusların kirliliği ile ilgili farkındalığı artırmaya ve sorunu çözmek için dünyaya ilham veren eylemlere odaklanan bir çevre kuruluşu olan Parley ile ortak bir proje gerçekleştirdi. Denizlerdeki plastik kirliliğiyle mücadele girişimi olan “Run For The Oceans”, spor sayesinde hayatları değiştirme gücü ve okyanusları kirlilikten arındırarak dünyayı korumaya yardımcı olmak için kuruldu.

Sadece birkaç yaşında olan Run For The Oceans, insanları Runtastic koşu uygulamasıyla koşulara katılmaya ve mesafelerini takip etmeye yönlendirerek deniz plastiği tehdidi konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan küresel bir hareket.

Bu hareket dahilinde 2018’den beri pek çok eğitim ve etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu yıl da “Run For The Oceans” etkinliği 8-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Adidas bu tarihler arasında koşulan her bir kilometre karşılığında Parley for the Oceans eğitim girişimlerine 1$ bağışta bulundu ve toplam 1,5 milyon$ dolar bağışlandı.

Harekete Sen de Katıl!

Run For The Oceans hareketine katılarak, sana en yakın resmi etkinliği bulabilir ve adidas Runners topluluk sayfasına göz atabilirsin. Bu harekete dair sen de bir şeyler söylemek istersen, @adidasrunning ve @parley.tv‘yi etiketlemeyi ve sorun hakkında daha fazla farkındalık yaratmak için #RunForTheOceans hashtagini kullanmayı unutma!

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR