Yağ Yakımını Hızlandıran 6 Besin

-

Bitkisel besinler tüketen kişilerin, diğer kişilere göre yağ yakımı konusunda daha avantajlı olduğu bir gerçektir. Çünkü bu besinler, hayvansal gıdaların aksine, lifli yapıya sahiptir.

Yüksek miktarda lif içeren besinler, kilo verme işlemini kolaylaştırdığı gibi, aynı zamanda, kan şekerini ve basıncını kontrol altına alma, kalp ve damar hastalıklarını önleme ve birtakım kanser türlerini önleme konusunda da sağlıklı yapıda olmaya katkıda bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere bu besinler hakkında örnekler vereceğiz. (1)

1. Avokado

Avokadolar, tekli doymamış yağ içeren tek meyve türüdür. Bu da kolesterolün düşürülmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca içerisinde yüzde seksen oranında diyetsel lif bulundurmaktadırlar. Yapılan araştırmalarda, öğlenleri yarım avokado tüketen aşırı kilolu kişilerin, doygunluk hislerinin artıp, açlık hislerinin azaldığı tespit edilmiştir. Bu sayede, gereğinden fazla yiyecek tüketme durumunun önüne geçilmiştir. (2)

Buna benzer besinlerle ilgili yapılan birçok araştırmada, yağ dokularının, özellikle karın bölgesinde depolanmasının da önüne geçildiği belirtilmiştir.

2. Ispanak

Yeşil yapraklı birçok sebze, kalori bakımından oldukça düşük ve lif bakımından oldukça zengindir. Ispanak da bu tarz besinlerin başında gelmektedir.

Yapılan araştırmalarda görülmektedir ki, ıspanak, şiddetli açlıkları azaltmakadır. Çünkü midede doğal yollarla sindirimi yavaş bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu da, midenin beyine yolladığı sinyallerde, kişinin tok olduğunu belirtmektedir.

3. Brokoli

Brokoli de, tıpkı ıspanak gibi, lif ve kalsiyum açısından oldukça zengindir. Bu sebeple brokoli, yağın vücutta oluşmasını ve depolanmasını engellemektedir.

Aynı zamanda, c vitamini içermesi sebebiyle, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi, yağ yakımı ve kilo verme işleminin sağlanmasının yanında ekstra bir fayda sağlamaktadır.

4. Börülce

Kalori bakımından oldukça düşük ve yüksek miktarda lif içeriği sayesinde, börülce ve buna benzer fasülye türlerinin de, kilo kontrolü açısından önemli bir role sahip oldukları bilinmektedir. Kolesterol ve yağ içermemeleri diğer bir önemli özelliğidir. Aynı zamanda bu besinler, vegan protein kaynağı olarak da tüketilmektedir.

5. Badem

Birçok kuruyemiş, öğünleri bastırabilecek özelliklere sahipir. Ancak badem, yağ yakımı ve sindirimi hızlandırma konusunda, vücutta efektif bir rol üstlenmektedir.

6. Yeşil Çay

Yeşil çay, yağ yakımı konusunda bir iksir olarak bilinmektedir. Sebebi ise, içerisinde bulunan polifenollerin, yağ hücrelerinde bulunan enzimleri harekete geçirmesinden kaynaklanmaktadır. Yeşil çay da tıpkı yukarıdaki diğer besinler gibi, yağ yakımı hızlandırır ve öğün miktarlarınızı kontrol altına almanıza yardımcı olur. (3) Aynı zamanda yeşil çay, termojenik etki göstererek, metabolizma hızını artırır ve yağ hücrelerinin yakılmasını sağlayarak, enerji üretimine fayda sağlar.

Yağsız kas kütlesinin artmasına ve temel besinlerin enerjiye dönüştürülmesine yardımcı bir diğer ürün ise kolajendir. Fit yaşamın ipuçlarını paylaştığımız Fitmoda Blog yazılarından “Spor Yaparken Kolajen Kullanımının Faydaları” başlıklı içeriğimize göz atarak, kolajen hakkında da bilgi sahibi olabilirsin.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR