Yoga Kıyafetleri Nasıl Olmalı?

-

Kökeni Hindistan’a dayanan, kişinin kendini derinlemesine tanınmasına yardımcı olan ve ruhsal bakışı geliştiren yogayı rahat bir şekilde yapmayı sağlayan yoga kıyafetleri vardır. Bu kıyafetlerin yanı sıra kadın rahat spor giyim parçaları kullanarak da yoga yapılabilir.

Spor yaparken kendimizi rahat ve mutlu hissettiğimiz şeyler giymeyi tercih ederiz. Ama yaptığımız spor ve hareket türlerine göre birtakım önceliklerimiz olabilir. Hem bedensel hem ruhsal dinginliğin kazanılmasına yardımcı olduğu için yoga sırasında bedeni sıkmayan ve rahatsız etmeyen kadın spor tayt ile kadın kısa kollu tişört yoga için yeterlidir.

Elbette ki kıyafet seçimi tarzımıza ve zevkimize göre değişir; ama yoga yaparken doğru kıyafetleri seçmeniz, bedeninizi ve zihninizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Isınma hareketlerinde en zorlu hareketlere kadar bu rahatlığı hissetmeniz için, bazı püf noktalara ihtiyacınız var. Bu püf noktaların tamamı, işlevsellikle ilgili. Dikkat etmediğiniz takdirde yoga dersinin tadı kaçabilir. Bizden söylemesi…

Yoga Yaparken Nasıl Kıyafetler Seçmeli?

Öncelikle yoga yaparken hem alt hem de üst tercihiniz bol kesimli ve büyük ya da dar ve bedeni sıkan kıyafetlerden olmamalıdır. Bedeni sıkmayan, hareket serbestisi tanıyan ama vücuda oturan tişörtler ve altlar tercih edilmeli. Neden mi? Şöyle bir örnekle verelim: Aşağı Bakan Köpek hareketini düşünün. Kendinizi bir anda tişörtün boynundan vücudunuza doğru bakarken buluyorsunuz. Hatta çok bolsa bir anda tişört kollarınızda bile toplanabilir! Ya da Sarvangasana‘da (Omuz Duruşu) pek çok insan göbeğini göstermek istemez. Bol ve vücuda oturmayan tişörtler bu duruşta sıyrılıp rahatsız eder. Tabii, aynı şekilde bol paçalı bir altsa, bir anda şorta dönebilir.

İster başlangıç seviyesi pozlar olsun, ister ileri seviye; yoga pozuna girdiğinizde tek düşündüğünüz şey içinize dönmek olmalı. Peki bu verdiğimiz örneklerde bu mümkün mü sizce? Zihin başka şeylere kaydığında, kaygılanmaya başladığımızda vücudumuza zarar vermemiz bile mümkün… Üstelik duruşu göremeyen eğitmen için de, müdahale etmesi imkansız hale geliyor.

İşte bu sebeplerden ötürü, vücuda oturan ama sıkmayan üstler ve yoga pantalonları ya da rahat taytlar tercih etmek gerek. Ter emici ve pamuklu kumaşlar olursa, cabası!

Bra, istemsiz göğüs hareketlerini sınırlayan bir yapıya sahip olduğu için başka bir iç çamaşırına gerek kalmadan her spor branşında kullanılır. Hatta birçok spor dalında kadınların favori spor giyim ürünüdür.

Son olarak, yoga sonrasında, ısınan vücudun dış etmenlerden koruması için ise kadın sweatshirt modellerinden istediğinizi giyerek üşütmenin önüne geçebilirsiniz.

Kıyafet Seçiminin Yogaya Katkısı Nedir? 

Günlük hayatın stresi ile başa çıkmanın en iyi yollarından biri spor yapmaktır. Kimi insan yoğun tempolu ve kondisyon gerektiren sporlarla stress atmayı tercih eder. Kimi insan daha sakin rutinlere sahip spor dallarında huzur bulur. Tercihi sakinlikten yana olanların yöneldiği disiplin ise genelde yoga oluyor.

Hem ruhsal ve hem de bedensel fayda sağlanan bu disiplin sayesinde, yoga yapanlar stresten uzaklaşır. Teması sakinlik olan bir spor disiplinin de elbette amacına ulaşabilmesi için, rahat giyim ürünleri tercih edilmelidir.

Yogada doğru ve rahat kıyafetler giymek, hareketlere ve dolayısıyla kendi iç dünyanıza odaklanmanızı kolaylaştırır. Rahatsız edici kıyafetlerle motivasyonunuz düşer ve odaklanmanız güçleşir. Bu sebeple mümkün olduğu kadar rahat kadın spor giyim ürünleri tercih edilmesi önemlidir.

MuscleCloth, Nike, Puma, Roru Concept, Seeka ve daha pek çok ünlü markaya ait yoga kıyafetlerini ve aksesuarlarını satın almak için, Fitmoda.com‘u ziyaret edebilirsiniz.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR