Evde Egzersiz Yaparken Faydalı 10 Fitness Ekipmanı

-

Fit bir vücuda sahip olmak, formunu korumak, sağlıklı ve zinde olmak için spor yapmak olmazsa olmaz bir konu. Ancak insan her zaman spor salonuna gidecek vakti ya da enerjiyi bulamayabiliyor. Bazen de insanın canı sadece evden çıkmak istemiyor… Ancak bu spor yapmak için bir engel değil! Egzersizlerine evde devam ederek hedefine ulaşabilir ya da formunu ve sağlını korumaya devam edebilirsin. Peki, evde spor yapmak için ekipmana ihtiyacın var mı? Evde antrenman yaparken en çok kullanılan fitness ekipmanları neler?

Bu sorunun cevabı olacak ürünleri içeriğin devamında ayrıntılı olarak inceliyoruz. Eğer sen de ev konforunda egzersiz yapmak istiyor ve kalabalığa karışmak istemiyorsan, fitness ekipmanlarını incelemeni tavsiye ederiz. Son olarak, tüm bu ekipmanlara sahip olmadan önce bir uzmana danışarak kendin için doğru olan antrenman planına sahip olmayı unutma!

1. Yoga Matı

Yoga matı ve egzersiz minderleri, yoga, pilates, streching gibi egzersizlerin yanı sıra yüksek yoğunluklu HIIT antrenman veya bölgesel antrenmanlarda da olmazsa olmaz bir fitness ekipmanı. Aralarından seçim yapabileceğin çok sayıda mat alternatifine fitmoda.com online mağazasından ulaşabilirsin.

Ekstra kalın egzersiz minderi çeşitlerinden yoga egzersizlerine en uygun kaydırmaz özellikli mat çeşitleri çeşitli renk ve stillerde mevcut. İhtiyacına uygun malzemelerden üretilmiş, sağlıklı ve bütçene uygun olan matı keşfetmek için Fitmoda blog’ta yer alan “Yoga Matı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?” başlıklı yazımıza göz atmayı unutma!

2. Direnç Bandı

Direnç bandı çeşitleri, her seviyeden sporcunun favori ekipmanı. Özellikle son dönemde trend ekipmanlardan biri olan direnç bantları, farklı direnç aralıklarına sahiptirler ve pek çok farklı işlevleri vardır. Sporcuların direnç geliştirmesine destek olan bu ekipman, hem esneklik hem de vücudun bölgesel olarak güçlenmesi için kullanılır. Alt vücut egzersizlerinde kullanıldığı kadar üst vücut için de kullanılan direnç bandı ile egzersizlerini çeşitlendirebilir ve esneme ya da kas geliştirme antrenmanlarını daha eğlenceli hale getirebilirsin. Fitmoda.com online mağazasında seviyene uygun direnç aralığına sahip direnç bandını keşfedebilirsin!

Boyutu ve hafifliği ile öne çıkan bu ekipmanı, evde olduğu kadar outdoor antrenmanlarında da rahatlıkla kullanabilirsin. Direnç bandı hakkında detaylı bilgi almak ve örnek egzersizleri incelemek için “Fitness’ın Yeni Trend Ekipmanı: Direnç Bandı” başlıklı içeriğimize göt atabilirsin.

3. Dambıl

Fonksiyonel antrenmandan vücut geliştirme antrenmanlarına kadar pek çok farklı antrenman rutinine dahil edilen dambıllar, en çok kol, sırt, omuz ve göğüs kaslarını geliştirmek için tercih edilir. Barbell’a göre çok sayıda avantajı olan dambıl, evde spor yapmayı tercih edenlerin favori ekipmanıdır. Evdeki kas geliştirme antrenmanlarının tamamında kullanabileceğin gibi, kuvvet ve denge antrenmanlarına da dahil edebilirsin. Dambıl çeşitlerini incelemek ve antrenmanlarına dahil edebileceğin ağırlıklarda dambılları satın alınmak için fitmoda.com online mağazasını ziyaret edebilirsin.

Dambıl ve ağırlık setleri hakkında detaylı bilgi almak için blog içeriklerimizden “Antrenman Rutininde Dambıl Nasıl Kullanılır?” başlıklı yazımıza göz atabilirsin.

4. Pilates Topu

Pilates topu olarak adlandırılan egzersiz topları, aynı zamanda stabilite topu olarak da bilinir ve çapları 45 cm’den 85 cm’e kadar değişebilir. Mat pilates ve aletli pilatesin yanı sıra, denge çalışmalarında da sıklıkla kullanılan bu toplar tüm vücut egzersizleri için çok faydalıdır. Bölgesel antrenmanların içine yerleştirildiğinde egzersizi tüm vücut egzersizine döndürme özelliğine sahiptirler.

“Sıkı, Güçlü ve Fit Bir Vücut: Pilates” başlıklı içeriğimize göz atarak evde ve salonda pilates hakkında detaylı bilgi alabilirsin.

5. Atlama İpi

Atlama ipi kısa süreli antrenmanları tercih eden sporcuların baş ekipmanı denebilir. Diğer egzersizlere oranla ip atlarken çok daha kısa sürede yoğun bir kalori harcanır. Denge, güç ve nefesin birlikte kazanıldığı ip atlama antrenmanlarına başlamak istiyorsan fitmoda.com online mağazasında yer alan atlama ipi seçeneklerini hemen incele!

6. Şınav Aleti

Şınav egzersizleri, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar spor yapan herkesin antrenman rutininde yer alan egzersizlerdir. Güç ve denge açısından oldukça önemli olan şınav çekme hareketi esnasında eklem gerginliği oluşabilir. Şınav aletinin en önemli özelliği şınav çekerken oluşan eklem gerginliğini azaltmak ve kasların daha fazla çalışmasını sağlamaktır. Şınav aleti çeşitlerini incelemek için fitmoda.com adresini ziyaret edebilir, sen de şınav çekerken kendini daha güçlü hissedebilirsin.

7. Kettlebell

Kettlebell, ağırlık çeşitleri arasında özellikle son dönemde en popüler ekipmanlardan biridir. Kardiyo antrenmanlarından streching ve güç egzersizlerine kadar pek çok antrenman rutinine dahil edilen bu ağırlık türü Ruslar tarafından geliştirilmiştir. Ebatları bakımından pek çok ağırlık ekipmanına göre elverişli olan kettlebell, evde spor yapan kişilere performansını ileri seviyelere taşıma olanağı sağlar. Fitmoda.com adresinden kettlebell ve diğer ağırlık çeşitlerini inceleyebilir, antrenman rutinine uygun ağırlıkları keşfedebilirsin.

8. Bosu

Bosu topu, spor salonu olduğu kadar ev antrenmanları için de harika bir ekipmandır. Sadece kullanıcıların günlük yaşamda karşılaştığı dengesiz koşullar için kas ve sinirlerin koordinesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda germe, rahatlama ve kuvvet antrenmanı gibi bir dizi başka antrenman türüne de yardımcı olur.

“Bosu”, İngilizce anlamıyla “Both Sides Up” yani “iki taraf yukarı” anlamına gelir. Her iki tarafının da farklı işlevleri vardır ve çift taraflı olarak kullanılabilir. Geleneksel denge topu çeşitlerini ve daha pratik bir versiyonu olan bosu çeşitlerini incelemek için fitmoda.com online mağazasını ziyaret edebilirsin.

9. Kapı Barfiksi

Barfiks, yani Pull-up egzersizleri, vücudunuzun üst yarısını güçlendirmenin ve böylece sırt kaslarını güçlendirmenin en iyi yollarından biridir. Direnç olarak kendi vücut ağırlığını kullandığın bu harekette kapı barfiksi çeşitleri, evde çok fazla alanın olmasa da barfiks çekmeni sağlar. Herhangi bir kapı üzerine kolayca sabitlenen bu aletler, kapı üzerinde sürekli olarak kalmak zorunda değildir. Bu nedenle, küçük bir dairede veya bir yurtta yaşıyorsan, kapı çekme çubukları mükemmel bir seçimdir. Sen de üst vücut için evde çalışmaya devam etmek istiyorsan hemen fitmoda.com adresini ziyaret ederek en uygun kapı barfiksini seçebilirsin.

10. Roller ve Masaj Topları

Foam roller, kendi kendine miyofasyal bir serbest bırakma (SMR) tekniğidir. Antrenmanların bitiminde kullanılan foam roller çeşitleri ve masaj topları, kas gerginliğini ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olurken, antrenman öncesinde kullanmak hareket kabiliyetini artırmaya yardımcı olabilir. Sen de profesyonel sporcuların favori ekipmanı masaj toplarından veya foam roller çeşitlerinden birine sahip olmak istiyorsan, hemen fitmoda.com online mağazasını ziyaret et ve senin için en iyi ürünü keşfet!

Bonus: Shaker

Evde, spor salonunda ya da outdoor antrenmanda; nerede olursan ol bir sporcunun vazgeçilmez ekipmanı shaker’ını yanından ayırma! Spor öncesinde protein tozu ile shake’ini hazırla ve antrenman sonunda vakit kaybetmeden tüket ya da egzersiz boyunca susuz kalma ve shaker’ın bu amacına hizmet etsin.

Birbirinden özel tasarımlara ve hacme sahip sporcu shaker çeşitlerini incelemek için fitmoda.com adresini ziyaret edebilir, orijinal ürün garantisi ile koku yapmayan ve sızdırmayan çeşitleri keşfedebilirsin.

PAYLAŞ

GÜNCEL YAZILAR